EASV klar med informationsteknologi-uddannelser på deltid

Arkivfoto
Arkivfoto
1. marts 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Små syv til otte virksomhedsrepræsentanter lyttede onsdag eftermiddag til Karsten Skov i ErhvervsAkademi SydVest i Alsion i Sønderborg.

“Vi har haft en mand rundt i virksomheder i Sønderborg og det viser sig, der er brug for medarbejdere, som kan udvikle software”, siger Karsten Skov. Han synes, det giver rigtig god mening at lytte til, hvilken arbejdskraft erhvervslivet efterspørger fremfor blot at gætte og satse på, at EASV så uddanner til det rigtige.

Tidligere har EASV forsøgt at få informationsteknoligi på skemaet i et samarbejde med Jobcenter, men det lykkedes ikke at finde ledige, der havde modet og forudsætningerne til at gå i gang med uddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når det ikke er en løsning, så ser vi gerne, at I kigger på de medarbejdere, som I allerede har. Måske er der en eller flere, som det giver mening at opgradere”, siger Karsten Skov.

En skoledag om ugen

EASV har skruet uddannelsen sammen og Karsten skov kalder en “hård”, fordi der er 8-10 skoledage på hvert semester.

“Og til hver lektion er der tre til fire timer hjemmearbejde”, siger Karsten Skov. Det betyder, der er plads til at reflektere over det lærte og også passe sit arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Softwareudvikling er en kontaktsport. Man skal øve, øve og øve”.

Vælg fra hylderne

Når det grundlæggende er lært, så skal de studerende vælge en retning, de vil uddanne sig indenfor.

“Det kan være softwareudvikler, webudvikler eller det, EASV kalder uden retning.

“Uden retning betyder, at man sætter sin uddannelse sammen af flere ting, der er relevante for jobbet”, siger Krsten Skov.

Forløbet er, at man tager grundmodulet, vælger retning og laver sit afslutningsprojekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal nok ind

EASV ved, at erhvervslivet eftersørger de kompetancer, der kommer gennem informationsteknologiudannelsen.

“Og vi skal have ti studerende ind, hvis vi skal lave et hold. Får vi ikke det, så bliver det ikke til noget”, siger Karsten Skov.

Altså skal erhvervslivet bakke op.

 

26. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Den første madvaredonation til SINDs Folkekøkken er i hus

26. april 2024 Frivillige

Foreningen Sind arbejder ihærdigt på at genåbne Folkekøkkenet, som bliver til SINDs Folkekøkken og meningen er, at økonomisk pressede skal have mulighed for at få et godt måltid til en lav pris i Frivillighedens Hus. “Danish Crown har allerede doneret madvarer til den første gang, vi åbner vores folkekøkken og i dag, fredag, hentede jeg […]

Læs mere...