For mange fejl i Arbejdstilsynets afgørelser

27. november 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Når Arbejdstilsynet rykker ud på danske virksomheder for at sikre, at arbejdsmiljøreglerne bliver overholdt, sker detarbejdstilsyn alt for ofte, at Arbejdstilsynet  ikke selv har styr på reglerne.  Det betyder, at Arbejdstilsynet i 2014 måtte ophæve sin afgørelse i næsten 40 procent af de 912 klager, som tilsynet behandlede. At en sag bliver ophævet, betyder, at den afgørelse, der er klaget over, bliver annulleret, skriver Agenda.

Artiklen fortsætter under annoncen

“40 procent er ikke godt nok. Det skal vi arbejde på”. Sådan siger direktør i Arbejdstilsynet, Peter Vesterheden, til andelen af ophævede afgørelser i Arbejdstilsynet.

Lidt under 30 procent af de ophævede sager, blev ophævet på grund af tekniske systemfejl og formelle fejl. Det kan f.eks. være brug af ukorrekt hjemmel, forkert adressat, eller at partshøringen har været mangelfuld. 10 procent af de ophævede sager skyldes, at der er kommet nye oplysninger i sagerne, mens resten af ophævelserne skyldes, at reglerne bag afgørelserne er blevet ændret.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...