Jesper Kock vender rundt på vores opfattelse af mad

23. juni 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Når de fleste af os går ud for at spise, så vælger vi tit en god bøf eller en fisk – og så ser vi på, hvad der er af tilbehør.

“Jeg synes, det giver langt mere mening, hvis vi giver salaten vores opmærksomhed, fordi det er den, der har alle de byggesten, som vores krop har brug for. Og når vi har sat vores salat sammen, så kan vi vælge et stykke kød, noget fisk eller måske en tærte til”, siger Jesper Kock fra Det Sønderjyske Hus.

Og salat kan være spændende, når man ved, hvad det er, der spiller rigtigt godt sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Kock anbefaler, vi bruger de lidt grovere grøntsager og de sødere frugter til vores salat.

“Husk også at brug noget syltet. Det kan være valnødder eller måske rødbede”, siger han.

Mens SønderborgNYT var på besøg, lavede Jesper Kock en salat med rødbede, syltede valnødder, grønkål, abrikoser, asparges, forskellige tomater og glaskål.

“Asparges skal blancheres – og det gør man ved at lægge dem i en skål og så hælde kogende vand over dem, Når de har ligget et halvt minut skal vandet hældes fra igen”, siger han. Og grøntkålen kommer på en glohed pande, hvor der er olie på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den skal bare lige ned og vende og så ellers af igen”, siger Jesper Kock.

Kokken understreger, det er vigtigt at smage salater til med salt.

“Salt fremhæver smagen og så kan man lave en god olie/eddikedressing til – og er det til mænd, skal man huske, at den gerne må smage af noget, så kom eventuelt lidt sennep i dressingen”, siger han.

Sønderjysk køkken

“Det sønderjyske køkken er en organisk størrelse, fordi der har været adgang til rigtigt mange forskellige råvarer og krydderier. Sønderborg er jo en havneby, hvor skibe fra fjerne himmelstrøg har lagt til – og jeg har fundet ældgamle sønderjyske opskifter på skildpadde”, siger Jesper Kock.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Det Sønderjyske Hus bydes der på retter, der er lokalt inspirerede og gerne med de råvarer, der er sæson for.

På billederne kan du følge Jesper Kock, når han laver en salat, som kan spises både med og uden tilvalg.

billeder

Artiklen fortsætter under annoncen