Onsdag aften sad en gruppe forventningsfulde kvinder samlet omkring bordet hos Vinspecialisten i Perlegade i Sønderborg. På menuen stod der især vine.
“Meningen med aftenen er, at I skal opleve, hvilken himmelråbende forskel vinglasset gør”, siger butiksejer Henning Petersen. Det rigtige glas gør nemlig vinene bedre.
“I 1950erne kom de første mundblæste, druespecifikke glas og nogle af dem koster omkring 800 kroner stykket. Heldigvis blev der opfundet en maskine, der kan blæse glas i ’80erne”, siger Henning Petersen.
Foran hver gæst stod der tre glas og en flaske ganske almindeligt kildevand.
“Nu prøver i at hælde en smule vand op i det første glas og så drikke det. Læg mærke til, hvordan det føles i munden”, siger Henning Petersen. Og efter at have drukket lidt fra flasken og derpå af det første glas, blev der snakket om oplevelsen. Den blev gentaget med endnu to glas.
Henning Petersen fortalte derefter, at det er af stor betydning, der er en lang stilk, man kan holde i – og langt de fleste fangede straks, han talte om vinglasset opbygning.
Herefter blev der prøvet vine, som passede til de enkelte glas og en af kvinderne, som tidligere bare drak rødvin af de glas, som der nu en gang var i skabet, har fået købt sig en ordentlig flok af de druespecifikke.
“Der er altså rigtig stor forskel”, siger hun. Og det uanset om der drikkes postevand eller dyre årgangsvine.
Hvis du vil opleve et vinarrangement, hvor glassenes betydning bliver forklaret og prøvet, så kig indenfor i Vinspecialisten og hør, hvornår der igen er Vinaften.