Skandinaviske kokkeelever gæsteoptræder på Hotel Comwell

Arkivfoto
Arkivfoto
9. marts 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Benedicte, Silje og Mathias er elever, der er på gæstevisit i køkkenet på Hotel Comwell i disse dage.

Mathias er fra Finland og har en virkelig god grund til at være i Sønderborg.

“Jeg er meget interesseret i det danske køkken og desuden ville jeg prøve at arbejde i et land, hvor jeg ikke kan bruge mit eget sprog”, siger finske Mathias til SønderborgNYT. Trods en ung alder, så er han bevidst om, at når man placerer sig i situationer, der virkeligt kræver noget, så er det, man vokser og gror.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pigerne fra Norge og finske Mathias fik muligheden for at komme til Danmark gennem en ordning, der er lavet for unge under uddannelse. Danske elever kan også tage en del af deres uddannelse i udlandet, siger køkkenchef Klaus Græns.

“Dét, som virkeligt tæller, det er, at de unge viser, de har ambitioner”, siger han.

Mathias har været på i et institutionskøkken i Finland og de norske piger har haft deres gang på en fagskole. I Norge kommer eleverne i lære i et køkken de sidste to af deres uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og her i min praktiktid ville jeg, hvordan der laves mad på et dansk hotel”, siger SIlje til SønderborgNYT.

“Det er dejligt at komme væk fra skolen, så jeg er glad for, jeg greb det tilbud, som jeg fik om at komme til Sønderborg”, siger Benedicte.

Fremtiden

SønderborgNYT bad de tre elever komme med et bud på, hvor de er om seks år.

“Jeg håber, jeg holder interessen kørende og stadig er i gang med at udvikle mig i kokkefaget”, siger Mathias.

Silje ser sig selv i en restaurant og Benedicte satser på at være chef til den tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den anden vej

Det er jo glimrende, der er en ordning, så unge kan tage en tur til udlandet i løbet af deres uddannelse.

“Og det er også fint for os, der tager imod dem. Vi hører nemlig, hvad der rører sig i køkkener hjemme i deres lande og byer”, siger Klaus Græns.