Skolebørn lærer at blive miljø- og klimarigtige

Arkivfoto
Arkivfoto
11. marts 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Efter tre års arbejde har startskuddet lydt for kommunens nye strategi for at uddanne børn og unge i bæredygtighed: Gennem oplevelse, forståelse og handling skal de 0-17 årige uddannes til at tænke grønt og bruge naturens ressourcer med omtanke.

Når kaskader af vand fosser ned fra himlen og laver oversvømmelser i kældre, og når regnvandet blander sig med kloakvandet og kan blive forurenet, hvad stiller man så op?

Og hvad kan man gøre ved det?

Snart skal børn og unge i Sønderborg blive klogere på, hvad ”monsterregn” er – og det bliver de når alle børneinstitutioner og skoleklasser har temauge om vand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til efteråret har børnene temauge igen. Her skal det handle om affaldssortering. De to temauger vil komme igen år efter år, som en del af projekt Grøn Generation.

”Vi vil uddanne de yngste generationer til at være miljøbevidste. Vi vil gerne give dem værktøjer, viden og kompetencer til at handle bæredygtigt selv, som for eksempel at udvikle ideer til, hvad man kan gøre for at dæmme op for monsterregn,” fortæller pædagogisk konsulent Finn Bruncke  i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller, at de erfaringer, som Sønderborgs yngste generationer får med sig, vil de kunne bruge og bygge videre på senere i livet. Målet er, at de yngste generationer i fremtiden skal kunne deltage aktivt i at skabe og fastholde et bæredygtigt samfund.

 FNs verdensmål i sigte

Sønderborg Kommune er en af i alt 10  Grøn Generation kommuner, der har udviklet kommunale strategier til fremme af uddannelse for bæredygtig udvikling. Dermed er Sønderborg med til at løfte Danmarks forpligtelser i forhold til FNs 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling, som blev vedtaget i 2015.

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...