Sydjylland: Sønderborg bruger næstflest penge på sociale områder

12. februar 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommunes socioøkonomiske indeks, som viser kommunernes relative udgiftsforhold i forhold til andre kommuner lå fra 2007 til og med 2011 fra 0,93-0,99 og dermed under 1,00, som er udtryk for en gennemsnitskommune.

Tallene kommer fra Social- og Indenrigsministeriet.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra 2012 til og med 2015 er tallet steget til 1,02 i 2012 til 1,13 i 2015, hvilket viser en stigning i det sociale udgiftsbehov pr. indbygger.

Det kan indikere manglende rettidig omhu på f. eks. beskæftigelse, hvor indsatsen for forskellige aldersgrupper udgør væsentlig vægte i målingen.

Kommunens stigning i tallet viser en omkostningsstigning på 10 pct. mere end gennemsnitskommunen, og Sønderborg er dermed næstdyrest i Landsdel Sydjylland kun overgået af Tønder Kommune.

Definitionen er kort fortalt

Artiklen fortsætter under annoncen

Nøgletallet måler kommunens relative udgiftsbehov i forhold til andre kommuner på basis af en række pengesocioøkonomiske kriterier, der indgår med forskellig vægt i beregningen.

Det er kriterier som f. eks. “Antal 20-59 årige uden beskæftigelse” og “Antal psykiatriske patienter*.

Artiklen fortsætter under annoncen

En værdi over 1 betyder, at kommunen har større udgiftsbehov målt på gennemsnittet af kommunerne; imens en værdi lavere end 1 betyder et lavere udgiftsbehov i forhold til gennemsnittet, som er 1.